De Firma

Cabaretfirma: naam die staat voor de vele en veelzijdige activiteiten van dit ‘cabaretbedrijf’, dat programmeert, produceert, presenteert, publiceert, initieert, adviseert, archiveert en nog veel meer.

Cabaretfirma

Cabaretfirma: cabaretproductiehuis, cabaretdocumentatiecentrum en, gehuisvest in de Verkadefabriek, kantoor van de Stadsprogrammeur Cabaret en Theatermuziek ‘s-Hertogenbosch. 

Stadsprogrammering

De Cabaretfirma is verantwoordelijk voor de cabaret- en theatermuziekprogrammering van de theaters in ’s-Hertogenbosch: Theater aan de Parade en Verkadefabriek. Bijna tweehonderd voorstellingen per seizoen, verdeeld over vijf zalen: twee in Theater aan de Parade en drie in de Verkadefabriek. Vier theaterzalen en een clubzaal: van honderd tot bijna negenhonderd stoelen.

Productiehuis

De Cabaretfirma produceert eigen cabaret- en theatermuziekvoorstellingen, waarbij zij nauw samenwerkt met de Koningstheateracademie.
De Cabaretfirma is producent van terugkerende programmaseries als Mooi Lied, Sterker dan de tijd en de jaarlijkse kerstvoorstelling van Theater aan de Parade.
Daarnaast initieert en produceert De Cabaretfirma jaarlijks bijzondere eigen producties. Daaronder De Nederlandse Cabaretdagen: een jaarlijks festival rond de stand van zaken in het Nederlandse cabaret. Dat vond voor het eerst plaats september 2014. Ook de uitreiking van de Nederlandse cabaretprijzen maakte deel uit van DNCD. September 2015 was de tweede editie, met onder meer deproductie Bosch' Lied, met tien nieuwe liederen gebaseerd op schilderijen van Jeroen Bosch. Teksten van onder anderen Jan Boerstoel en Jurrian van Dongen, composities van onder anderen Han Kooreneef en Stijn van de Loo, vertolkt door onder anderen Pieter Derks, Kommil Foo en Gerard van Maasakkers.

Bestuur en Raad van Toezicht

Cabaretfirma is een stichting en wordt geleid door directeur-bestuurder Frank Verhallen. Sinds najaar 2016 krijgt hij organisatorische en productionele ondersteuning van Louisa Henderson.
 
De Raad van Toezicht bestaat tot 1 januari 2018 uit Hans Derks (voormalig directeur Openbare Bibliotheek 's-Hertogenbosch), Twan Kersten (advocaat bij Van As Advocaten) en Mark van de Veerdonk (cabaretier).  

cabaretburgemeester

De Cabaretfirma wordt geleid door Frank Verhallen. Hij is oprichter en directeur van het Koningstheater (1997) en mede-oprichter van cabaretopleiding Koningstheateracademie (1999). Vanaf augustus 2012 stopt zijn Koningstheater als podium en het gaat verder als cabaretproductiehuis. Hij opereert vanaf dat moment als Stadsprogrammeur cabaret en theatermuziek voor onder meer Theater aan de Parade en Verkadefabriek, waarmee 's-Hertogenbosch zich nog nadrukkelijker profileert als cabaretstad. 
Voorjaar 2014 verandert het Koningstheater van naam en gaat verder als Cabaretfirma. Daarmee komt de bedrijvigheid van zijn organisatie veel beter tot uitdrukking: het programmeren, produceren, presenteren et cetera. 

Meer informatie: www.frankverhallen.nl

koningstheatermuseum

Sinds het verdwijnen van het Koningstheater als locatie staat de imposante museumcollectie van het theater in opslag. Met de stichting Koningstheatermuseum is Frank Verhallen actief om een cabaretmuseum op te richten, waarmee die collectie weer openbaar wordt. 
Het bestuur van de stichting Koningstheatermuseum bestaat uit onder anderen voorzitter Twan Kersten (advocaat), cabaretier Mark van de Veerdonk en Hans Derks, voormalig directeur van de Bossche Bibliotheek.  

website

Deze website is ontworpen door Ambitions. Voor vragen en/of informatie Louisa Henderson: info@cabaretfirma.nl.

fotografie

De foto's bij voorstellingen (zie AGENDA) zijn ter beschikking gesteld door de impresariaten van de desbetreffende theatermakers, uitgezonderd de eigen producties van de Cabaretfirma. 
Voor vragen en/of informatie: info@cabaretfirma.nl